טיפול בהכשת נחש
במקרה של הכשת נחש - מה לא לעשות?
ראשית, אין לנסות לחתוך את המקום או למצוץ את הארס בשום צורה! אנשים רבים מאמינים כי מציצת הארס היא דרך יעילה להציל אדם שהוכש אולם היא מסוכנת העלולה לסכן אותו ואתכם.
חסמי עורקים- חסימת האזור הנגוע באמצעות חסמי עורקים ואילתורים נוספים אסורים בהחלט ועלולים לגרום לנמק, רק רופאים יכולים להשתמש ובמקרים מסויימים יכולים ליצור לחץ נכון באמצעות מכשירים רפואים ולהאט את תהליך פיזור הארס אך ללא הסמכה אסור בתכלית האיסור לנסות אילתורים שכאלו.
טיפול בהכשת נחש - מה לעשות?
קיבוע האזור הנפגע- יש לקבע במידת האפשר את אזור ההכשה, רוב ההכשות נמצאות באזורי הידיים או הרגליים ולכן צריך לקבע את האיזור ובכך להוריד מעט את זרימת הדם באיזור הנגוע לשאר חלקי הגוף.
הרגעת הנפגע- להרגיע ככל שניתן את האדם המוכש ולפנות אותו במהירות האפשרית אל בית החולים הקרוב ביותר. במידה ומתאפשר יש להביא את הנחש איתכם אל בית החולים, כמובן בלי להסתכן בעצמכם או לסכן אחרים, על מנת שיוכלו לזהות את סוג הנחש ולהתאים את הטיפול הטוב ביותר בהכשתו.
זיהוי סימנים בנחש- לנסות לזהות את הנחש או סימנים, צבעים שיש על גופו ובד בבד לא לנסות להרוג או לתפוס אותו מכיוון שהנסיוב כבר נמצא בידי הבית חולים וסיכון בהכשה נוספת לא יעזור לתהליך.
אם הוכשתי, איך יודעים שנחש הוא ארסי?
חוץ מהצפע, לרוב רק בדרום הארץ אפשר למצוא נחשים ארסיים. למורת זאת, בכל מקרה של הכשה יש לפנות את הנפגע אל בית החולים ולא לנסות לקבוע לבד האם הוא ארסי או לא, על מנת למנוע סיכון מיותר.